Foring

F o r i n gOpp igjennom årene har jeg prøvd ut litt forskjellig fòr på kaninene mine ! men jeg har aldri vært så fornøyd med kroppen og formen på kanina mine som det jeg er nå med blandingen jeg har. Jeg hadde tidligre problemer med att kaninene ble så veldig markerte over ryggen. Men det problemet er helt ute av verden nå når de får riktig mengde for !


Blandingen min består av:


-  Champion komplett

-  Havre


Trives veldig godt med blandingen her og kommer til å fortsette med den !
Som grovfòr så har jeg valgt å bruke Ensilage. Jeg slet velig med å få tak i høy jeg syntes var bra nok til kaninene. Enten så var det for tynnt eller så var det dårlig lukt og mugg på det. Så for noen år siden så brukte jeg ensilage så prøvde på det igjen nå og har foret på det siden høsten 2014. Kjempe fornøyd med det, kaninene legger på seg veldig bra av ensilagen så dem trenger minimalt med pellets. Dem spiser mye av det og har finere avføring.Grønntfòr er noe jeg gir veldig mye av om sommeren ! Siden hele kaninstallen er omringet av seljetrær så blir det masse selje grener og blader. Like ovenfor meg er det en skog med masse blåbærlyng jeg pleier å plukke. Ellers får dem masse kløver, løvetann og gress!

Om vinteren får dem ofte mye gulrøtter ettersom det ikke er noe grønntfòr å plukke da. Men seljepinner til å gnage på får dem året rundt.

Copyright © Tonje Engen v/Hompetitten kaninstall