Trening

Trening/mosjon
Utebinger:


Jeg har nå prdd 18 utegårder fordelt på mine kaniner. Så godt det lar seg gjøres så står alle kaninene ute noen timer omdagen. Dem er veldig flinke til å trene seg selv i bingene med å løpe rundt, ta masse gledeshopp og veldig mye graving ! Mere om utegårdene mine kan ses inne på siden om burene mine.Tur:


Jeg er veldig opptatt av att kaninene skal få beveget seg mye, spesiellt dem som jeg konkurerer mest med, de får litt ekstra gåturer mens dem får like mye utegang i binger. Så utenom utegårder så går jeg også en del på tur med kaninene mine. Jeg er så heldig att bor en plass det er flotte plasser å gå tur med kanina på. Inne i skogen, i den store hagen våres, i boligfeltet eller ute på ett stort jorde. Kaninene foretrekker skogen, fordi der ligger det masse stokker som dem er veldig giret på å hoppe over og det er kjempe fint underlag for dem å grave i. Jeg går tur med flere av kaninene så og si hver dag, å merker det hjelper utrolig mye på formen demmes!Hoppetrening:


Jeg hoppetrener kaninene mine regelmessig i både rett, kroket, lengde og høyde. Hva jeg trener tar jeg utifra hva hver enkelt kanin trenger å forbedre seg på, f.eks ikke for å hoppe lengre/høyere i lengde og høyde, men for å bedre teknikk. Jeg setter somregel bare opp 3-4 hindre når jeg trener bane. På trening har jeg ganske fine og lette kombinasjoner da jeg mener att for å øke selvsikkerheten hos en kanin må man gi dem utfordringer dem mestrer bra for så å øke vanskelighetsgraden litt etter litt, så kaninen får mestringsfølelse. Å trene på vanskelige kombinasjoner føler jeg ikke har noe effekt da jeg merker det skremmer dem mere enn hva det øker selvtilitten. Men trening hos meg skal være gøy, kaninene skal like det og absolutt ikke tvinges til å hoppe. For å variere litt så trener vi også endel på små hindre som står veldig nerme for å øke fokuset hos kaninen så den reagerer fort på att hindre kan komme brått på. Viktig å variere treningene og kombinasjonene så kaninene syntes det er spennende og gøy, istede for å bli lei :)

Copyright © Tonje Engen v/Hompetitten kaninstall